Ultranitril 472

Přesnost konečků prstů pro lehkou chemickou ochranu

Ochrana v mokrém prostředí

Speciální přednosti

  • Volnost pohybu a vynikající citlivost díky snížené tloušťce rukavic
  • Předešlý název : Optinit 472
  • Chlorovaná úprava pro lepší ochranu zpracovávaných produktů
  • Bez silikonu k zabránění vzniku stop a defektů na plechu a skle před lakováním
  • Nosí se samostatně nebo jako vnější rukavice

Použití

Strojírenský průmysl

  • Montáž malých olejnatých dílů
  • Obrábění dílů za použití řezného oleje
  • Přesná montáž

Potravinářský průmysl

  • Manipulace s potravinami
  • Příprava potravin

Stavebnictví (Tesařské / Truhlářské práce)

  • Příprava plnidel a laků
  • Manipulace s lepidly na PVC

Normy

  • Ochrana vůči mechanickým rizikům EN 388 2101X
  • Type B Specifická chemická ochrana EN 374 JOT
  • Ochrana vůči mikroorganismům EN 374 VIRUS
  • Ochrana před radioaktivní kontaminací EN 421
Alimentarity

Vhodné pro potravinářské použití se všemi druhy potravin v souladu s Evropským nařízením (ES) 1935/2004.

Detail výrobku

Materiál Nitril
Barva Modrý
Vnitřní úprava Snadné ošetření
Vnější úprava Zrnitá
Délka (cm) 31
Tlouštka (mm) 0.2
Velikost 6 7 8 9 10
Balení 10 párů/sáček
100 párů/krabice

Tabulka potravin

Celková klasifikace pro styk s potravinami

Nápoje Nealkoholické nápoje nebo alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nepřesahujícím 6 % obj. čiré
Nealkoholické nápoje nebo alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nepřesahujícím 6 % obj. neprůhledné
Alkoholické nápoje s obsahem alkoholu mezi  6 % až 20%
Alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nad 20%
Obiloviny, škrob, cukr, čokoláda a vedlejší produkty Škrob, obiloviny, hladká a hrubá mouka, suché těstoviny, například makarony, špagety a podobné výrobky a čerstvé těstoviny
Sušenky, pečivo, koláče a jiné pekařské výrobky, sušené, cukrové a cukrářské výrobky v pevné formě; bez mastných látek
Sušenky, pečivo, koláče a jiné pekařské výrobky a cukrářské výrobky v pevné formě; s mastnými látkami, čokoládou, náhražkami a výrobky s polevou
Cukrářské výrobky ve vlhké pastovité formě
Melasa, cukrové sirupy, med
Cukrářské výrobky s mastnými látkami na povrchu
Ovoce, zelenina a vedlejší produkty Ovoce celé, čerstvé nebo chlazené, neloupané; ovoce sušené nebo dehydrované; ořechy vyloupané a pražené
Zelenina čerstvá, loupaná nebo nařezaná
Zpracováváno: řezané ve formě pyré, pasty nebo konzervované ve vodném prostředí, včetně nakládaných a v slaném nálevu
Zpracovaná v alkoholickém prostředí
Zelenina konzervovaná v olejovém prostředí
Ovoce konzervované v olejovém prostředí
Ořechy v podobě pasty nebo pomazánky
Tuky a oleje Živočišné nebo rostlinné, přírodní nebo zpracované
Emulze vodné v oleji (ztužený tuk, máslo)
Produkty živočišného původu a vejce Korýši a měkkýši, kteří nemají přirozené ochranné schránky, konzervované ryby ve vodném prostředí
Korýši a měkkýši, kteří nemají přirozené ochranné schránky, konzervované ryby v olejovém prostředí, masné výrobky marinované v olejovém prostředí
Korýši a měkkýši čerství v ulitě
Ryby čerstvé, chlazené, solené, uzené nebo v podobě pasty
Maso všech živočišných druhů, čerstvé, chlazené, solené, uzené nebo v podobě pasty či pomazánky
Maso konzervované nebo částečně konzervované ve vodném prostředí
Maso konzervované nebo částečně konzervované v olejovém prostředí
Vejce a vaječné žloutky a bílky v práškové nebo sušené nebo mražené podobě
Vejce a vaječné žloutky a bílky v tekuté nebo vařené podobě
Mlékárenské výrobky Mléko plnotučné, odtučněné nebo částečně sušené
Mléko kysané (jogurt, podmáslí), smetana a zakysaná smetana
Sýry přírodní bez kůry nebo s jedlou kůrou a tavené sýry
Sýry celé s nepoživatelným obalem
Sýry zpracované (měkké), sýry konzervované ve vodném prostředí (mozzarella apod.)
Sýry konzervované v olejovém prostředí
Mléko sušené včetně kojeneckého
Dresinky Omáčky vodné povahy
Omáčky tukové povahy (např. majonézy, salátové zálivky)
Hořčice
Ocet
Kombinované připravené potraviny Sendviče, opékaný chléb, pizza obsahující různé typy potravin, s látkami tukové povahy na povrchu
Sendviče, opékaný chléb, pizza obsahující různé typy potravin, bez látek tukové povahy na povrchu
Polévky a omáčky v prášku nebo sušené, s látkami tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v prášku nebo sušené, avšak bez látek tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v jakékoliv jiné podobě, s látkami tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v jakékoliv jiné podobě, avšak bez látek tukové povahy (včetně kvasnic)
Potraviny rostlinného původu smažené nebo pražené (smažené brambory, zelenina či ovoce v těstíčku atd.)
Potraviny živočišného původu smažené nebo pražené
Ostatní Potraviny sušené s látkami tukové povahy na povrchu
Potraviny sušené bez látek tukové povahy na povrchu
Byliny, koření, aromatické byliny, káva a kávové náhražky, v granulích nebo v prášku
Koření a chuťové přísady v olejovém prostředí
Kakaový prášek
Kakaová pasta
Koncentrované extrakty s obsahem alkoholu 6 % obj. nebo vyšším
Zmrazené nebo hluboce zmrazené potraviny
Zmrzliny

Chemická tabulka

Celkové hodnocení chemické ochrany

Hodnocení ochrany je definováno s ohledem na propustnost i degradaci, abychom Vám poskytli komplexní návod k použití našich rukavic na ochranu proti specifickým chemickým látkám.

Význam barev:

Použití pro vysoké chemické namáhání nebo plný kontakt s chemikáliemi, omezený dobou průniku v pracovním dni.
Použití pro opakovaný kontakt s chemikálií, omezené celkovou expozicí, např. kumulativní doba průniku v jednom pracovním dni.
Pouze ochrana proti potřísnění, při vystavení chemickému působení rukavice vyhoďte a bez odkladu si vezměte nové.
Nedoporučeno, tyto rukavice jsou považovány za vhodné pro práci s touto chemikálií.
NT: Netestováno
NA: Nelze aplikovat, nebylo testováno kompletně (pouze výsledky týkající se degradace NEBO propustnosti)

Při výběru rukavice nelze vycházet pouze z údajů z chemické zkoušky a celkové klasifikace chemické ochrany. Skutečné podmínky při používání mohou změnit chování rukavice tak, že se bude lišit od chování v kontrolovaných podmínkách laboratorních zkoušek. Dopad na chování rukavic

Chemický produkt CAS # Doba k průniku
(minuty)
Prostupnost Standard Degradace Hodnocení
1,1,2-trichlorethen 99% 79-01-6 1 0 EN 374-3:2003 1
-
2-propanol (isopropanol) 99% 67-63-0 164 4 EN 374-3:2003 NT
NA
Cyklohexan 99% 110-82-7 480 6 EN 374-3:2003 NT
NA
Formaldehyd 37% 50-00-0 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Heptan 99% 142-82-5 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Hydroxid amonný 25% 1336-21-6 62 3 EN 16523-1:2015 4
++
Hydroxid sodný 20% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Hydroxid sodný 40% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 NT
NA
Hydroxid sodný 50% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 NT
NA
Kyselina chlorovodíková 35% 7647-01-0 149 4 EN 374-3:2003 NT
NA
Kyselina octová 10% 64-19-7 480 6 EN 374-3:2003 NT
NA
Kyselina sírová 96% 7664-93-9 30 1 EN 374-3:2003 1
-
Methanol 99% 67-56-1 21 1 EN 16523-1:2015 1
-
Peroxid vodíku 30% 7722-84-1 480 6 EN 16523-1:2015 NT
NA

* nenormovaný výsledek

Více rukavic

Vital 115
Ochrana v mokrém prostředí

Vital 115

Obratnost s přesností v neagresivních- prostředích

Vital 175
Ochrana v mokrém prostředí

Vital 175

Obratnost a flexibilita uzpůsobené kontaktu s potravinami

Vital 520
Ochrana v mokrém prostředí

Vital 520

Rukavice s dlouhou- životností, která vydrží olej a tuk