Vital 177

Obratnost a flexibilita uzpůsobené kontaktu s potravinami

Ochrana v mokrém prostředí

Speciální přednosti

  • Vynikající obratnost: tenká rukavice z poddajného materiálu
  • Chlorovaná úprava pro lepší ochranu zpracovávaných produktů
  • Chlorovaná úprava pro lepší ochranu zpracovávaných produktů
  • Bez silikonu k zabránění vzniku stop a defektů na plechu a skle před lakováním

Použití

Potravinářský průmysl

  • Konzervárenství
  • Výroba sýrů
  • Vykosťování drůbeže
  • Filetování ryb
  • Příprava potravin
  • Manipulace s ovocem a zeleninou

Normy

  • Ochrana vůči mechanickým rizikům EN 388 0010X
  • Type B Specifická chemická ochrana EN 374 KPT
  • Ochrana vůči mikroorganismům EN 374
  • Ochrana před radioaktivní kontaminací EN 421
Alimentarity

Vhodné pro potravinářské použití s některými druhy potravin v souladu s Evropským nařízením (ES) 1935/2004. Podrobnosti najdete v tabulce potravin níže.

Detail výrobku

Materiál Prírodní latex
Barva Modrý
Vnitřní úprava Chlorovaná
Vnější úprava Reliéfní povrch
Délka (cm) 31
Tlouštka (mm) 0.4
Velikost 6 7 8 9 10
Balení 1 pár/sáček
10 párů/balení
100 párů/krabice

Tabulka potravin

Celková klasifikace pro styk s potravinami

Nápoje Nealkoholické nápoje nebo alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nepřesahujícím 6 % obj. čiré
Nealkoholické nápoje nebo alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nepřesahujícím 6 % obj. neprůhledné
Alkoholické nápoje s obsahem alkoholu mezi  6 % až 20%
Alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nad 20%
Obiloviny, škrob, cukr, čokoláda a vedlejší produkty Škrob, obiloviny, hladká a hrubá mouka, suché těstoviny, například makarony, špagety a podobné výrobky a čerstvé těstoviny
Sušenky, pečivo, koláče a jiné pekařské výrobky, sušené, cukrové a cukrářské výrobky v pevné formě; bez mastných látek
Sušenky, pečivo, koláče a jiné pekařské výrobky a cukrářské výrobky v pevné formě; s mastnými látkami, čokoládou, náhražkami a výrobky s polevou
Cukrářské výrobky ve vlhké pastovité formě
Melasa, cukrové sirupy, med
Cukrářské výrobky s mastnými látkami na povrchu
Ovoce, zelenina a vedlejší produkty Ovoce celé, čerstvé nebo chlazené, neloupané; ovoce sušené nebo dehydrované; ořechy vyloupané a pražené
Zelenina čerstvá, loupaná nebo nařezaná
Zpracováváno: řezané ve formě pyré, pasty nebo konzervované ve vodném prostředí, včetně nakládaných a v slaném nálevu
Zpracovaná v alkoholickém prostředí
Zelenina konzervovaná v olejovém prostředí
Ovoce konzervované v olejovém prostředí
Ořechy v podobě pasty nebo pomazánky
Tuky a oleje Živočišné nebo rostlinné, přírodní nebo zpracované
Emulze vodné v oleji (ztužený tuk, máslo)
Produkty živočišného původu a vejce Korýši a měkkýši, kteří nemají přirozené ochranné schránky, konzervované ryby ve vodném prostředí
Korýši a měkkýši, kteří nemají přirozené ochranné schránky, konzervované ryby v olejovém prostředí, masné výrobky marinované v olejovém prostředí
Korýši a měkkýši čerství v ulitě
Ryby čerstvé, chlazené, solené, uzené nebo v podobě pasty
Maso všech živočišných druhů, čerstvé, chlazené, solené, uzené nebo v podobě pasty či pomazánky
Maso konzervované nebo částečně konzervované ve vodném prostředí
Maso konzervované nebo částečně konzervované v olejovém prostředí
Vejce a vaječné žloutky a bílky v práškové nebo sušené nebo mražené podobě
Vejce a vaječné žloutky a bílky v tekuté nebo vařené podobě
Mlékárenské výrobky Mléko plnotučné, odtučněné nebo částečně sušené
Mléko kysané (jogurt, podmáslí), smetana a zakysaná smetana
Sýry přírodní bez kůry nebo s jedlou kůrou a tavené sýry
Sýry celé s nepoživatelným obalem
Sýry zpracované (měkké), sýry konzervované ve vodném prostředí (mozzarella apod.)
Sýry konzervované v olejovém prostředí
Mléko sušené včetně kojeneckého
Dresinky Omáčky vodné povahy
Omáčky tukové povahy (např. majonézy, salátové zálivky)
Hořčice
Ocet
Kombinované připravené potraviny Sendviče, opékaný chléb, pizza obsahující různé typy potravin, s látkami tukové povahy na povrchu
Sendviče, opékaný chléb, pizza obsahující různé typy potravin, bez látek tukové povahy na povrchu
Polévky a omáčky v prášku nebo sušené, s látkami tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v prášku nebo sušené, avšak bez látek tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v jakékoliv jiné podobě, s látkami tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v jakékoliv jiné podobě, avšak bez látek tukové povahy (včetně kvasnic)
Potraviny rostlinného původu smažené nebo pražené (smažené brambory, zelenina či ovoce v těstíčku atd.)
Potraviny živočišného původu smažené nebo pražené
Ostatní Potraviny sušené s látkami tukové povahy na povrchu
Potraviny sušené bez látek tukové povahy na povrchu
Byliny, koření, aromatické byliny, káva a kávové náhražky, v granulích nebo v prášku
Koření a chuťové přísady v olejovém prostředí
Kakaový prášek
Kakaová pasta
Koncentrované extrakty s obsahem alkoholu 6 % obj. nebo vyšším
Zmrazené nebo hluboce zmrazené potraviny
Zmrzliny

Chemická tabulka

Celkové hodnocení chemické ochrany

Hodnocení ochrany je definováno s ohledem na propustnost i degradaci, abychom Vám poskytli komplexní návod k použití našich rukavic na ochranu proti specifickým chemickým látkám.

Význam barev:

Použití pro vysoké chemické namáhání nebo plný kontakt s chemikáliemi, omezený dobou průniku v pracovním dni.
Použití pro opakovaný kontakt s chemikálií, omezené celkovou expozicí, např. kumulativní doba průniku v jednom pracovním dni.
Pouze ochrana proti potřísnění, při vystavení chemickému působení rukavice vyhoďte a bez odkladu si vezměte nové.
Nedoporučeno, tyto rukavice jsou považovány za vhodné pro práci s touto chemikálií.
NT: Netestováno
NA: Nelze aplikovat, nebylo testováno kompletně (pouze výsledky týkající se degradace NEBO propustnosti)

Při výběru rukavice nelze vycházet pouze z údajů z chemické zkoušky a celkové klasifikace chemické ochrany. Skutečné podmínky při používání mohou změnit chování rukavice tak, že se bude lišit od chování v kontrolovaných podmínkách laboratorních zkoušek. Dopad na chování rukavic

Chemický produkt CAS # Doba k průniku
(minuty)
Prostupnost Standard Degradace Hodnocení
2-propanol (isopropanol) 99% 67-63-0 15 1 EN 374-3:2003 4
+
2,4-toluendiisokyanát 80% 584-84-9 480 6 ASTM F739 3
++
Acetaldehyd 99% 75-07-0 5 0 ASTM F739 4
=
Aceton 99% 67-64-1 7 0 ASTM F739 3
=
Anilín 99% 62-53-3 67 3 ASTM F739 4
++
Butanon 99% 78-93-3 2 0 EN 374-3:2003 2
-
Dimethylformamid 99% 68-12-2 12 1 EN 374-3:2003 4
+
Dimethylsulfoxid 99% 67-68-5 216 4 ASTM F739 4
++
Ethanol 95% 64-17-5 14 1 EN 374-3:2003 4
+
Ethylenglykol 99% 107-21-1 480 6 ASTM F739 4
++
Ethylenglykol butyl ether 99% 111-76-2 21 1 ASTM F739 4
+
Ethylglykol 99% 110-80-5 27 1 ASTM F739 4
+
Ethylglykolacetát 99% 111-15-9 15 1 ASTM F739 3
=
Fenol 85% 108-95-2 77 3 ASTM F739 4
++
Formaldehyd 30% 50-00-0 NT NT 4
NA
Formaldehyd 37% 50-00-0 480 6 EN 16523-1:2015 2
+
Hydrazin 35% 302-01-2 NT NT 4
NA
Hydrazin 70% 302-01-2 115 3 ASTM F739 4
++
Hydrazin 98% 302-01-2 NT NT 4
NA
Hydroxid amonný 29% 1336-21-6 16 1 ASTM F739 4
+
Hydroxid draselný 50% 1310-58-3 480 6 ASTM F739 4
++
Hydroxid sodný 20% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Hydroxid sodný 40% 1310-73-2 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Hydroxid sodný 50% 1310-73-2 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina chlorovodíková 10% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Kyselina chlorovodíková 35% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Kyselina chlorovodíková 37% 7647-01-0 43 2 ASTM F739 4
+
Kyselina dusičná 10% 7697-37-2 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina dusičná 20% 7697-37-2 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina dusičná 40% 7697-37-2 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina dusičná 50% 7697-37-2 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina fosforečná 75% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina fosforečná 85% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina octová 10% 64-19-7 NT NT 4
NA
Kyselina octová 50% 64-19-7 139 4 EN 16523-1:2015 4
++
Kyselina octová 99% 64-19-7 8 0 EN 374-3:2003 4
=
Kyselina sírová 10% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina sírová 40% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina sírová 50% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
M-kresol 97% 108-39-4 145 4 ASTM F739 4
++
Methanol 85% 67-56-1 NT NT 4
NA
Methanol 99% 67-56-1 7 0 EN 374-3:2003 4
=
N-methyl-2-pyrrolidon 99% 872-50-4 17 1 EN 374-3:2003 4
+
N-N dimethylacetamid 30% 127-19-5 NT NT 4
NA
N-N dimethylacetamid 99% 127-19-5 39 2 ASTM F739 4
+
Pentandial 50% 111-30-8 NT NT 4
NA
Peroxid vodíku 30% 7722-84-1 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Skydrol LD-4 mixture NA 60 2 ASTM F739 NT
NA
Triethanolamin 98% 102-71-6 480 6 ASTM F739 4
++

* nenormovaný výsledek

Více rukavic

Vital 165
Ochrana v mokrém prostředí

Vital 165

Obratnost s přesností v neagresivních- prostředích

Jersette 300
Ochrana v mokrém prostředí

Jersette 300

Maximální komfort pro dlouhodobou- práci v agresivních prostředích

Vital 124
Ochrana v mokrém prostředí

Vital 124

Obratnost s přesností v neagresivních- prostředích