Ultranitril 480

Ultradlouhá- chemická ochrana

Chemická ochrana

Speciální přednosti

  • Delší životnost: výborná mechanická odolnost (abraze, perforace)
  • Dobrý úchop na kluzkých předmětech díky reliéfnímu povrchu
  • Vynikající ochrana během intenzívní manipulace s vysoce rizikovými- chemickými produkty
  • Bez silikonu k zabránění vzniku stop a defektů na plechu a skle před lakováním

Použití

Automobilový/strojírenský průmysl

  • Ošetřování/odmašťování kovů s agresivními rozpouštědly

Chemický průmysl

  • Manipulace s barely s chemickými produkty

Jiná průmyslová odvětví

  • Aplikace pesticidů
  • Čištění tiskařských válců
  • Údržba
  • Zpracování a dokončovací úpravy dřeva

Zemědělství

  • Příprava stříkacích směsí
  • Plnění nádrže
  • Aplikace a šíření pesticidů
  • Nakládání s odpady z pesticidů
  • čištění ošetřovacího zařízení

Normy

  • Ochrana vůči mechanickým rizikům EN 388 4102X
  • Type A Specifická chemická ochrana EN 374 AJKOPT
  • Ochrana vůči mikroorganismům EN 374
  • Ochrana před pesticidy ISO 18889 G2
Alimentarity

Vhodné pro potravinářské použití se všemi druhy potravin v souladu s Evropským nařízením (ES) 1935/2004.

Detail výrobku

Materiál Nitril
Barva Zelený
Vnitřní úprava Chlorovaná
Vnější úprava Reliéfní povrch
Délka (cm) 46
Tlouštka (mm) 0.55
Velikost 7 8 9 10 11
Balení 1 pár/sáček
12 párů/krabice

Tabulka potravin

Celková klasifikace pro styk s potravinami

Nápoje Nealkoholické nápoje nebo alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nepřesahujícím 6 % obj. čiré
Nealkoholické nápoje nebo alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nepřesahujícím 6 % obj. neprůhledné
Alkoholické nápoje s obsahem alkoholu mezi  6 % až 20%
Alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nad 20%
Obiloviny, škrob, cukr, čokoláda a vedlejší produkty Škrob, obiloviny, hladká a hrubá mouka, suché těstoviny, například makarony, špagety a podobné výrobky a čerstvé těstoviny
Sušenky, pečivo, koláče a jiné pekařské výrobky, sušené, cukrové a cukrářské výrobky v pevné formě; bez mastných látek
Sušenky, pečivo, koláče a jiné pekařské výrobky a cukrářské výrobky v pevné formě; s mastnými látkami, čokoládou, náhražkami a výrobky s polevou
Cukrářské výrobky ve vlhké pastovité formě
Melasa, cukrové sirupy, med
Cukrářské výrobky s mastnými látkami na povrchu
Ovoce, zelenina a vedlejší produkty Ovoce celé, čerstvé nebo chlazené, neloupané; ovoce sušené nebo dehydrované; ořechy vyloupané a pražené
Zelenina čerstvá, loupaná nebo nařezaná
Zpracováváno: řezané ve formě pyré, pasty nebo konzervované ve vodném prostředí, včetně nakládaných a v slaném nálevu
Zpracovaná v alkoholickém prostředí
Zelenina konzervovaná v olejovém prostředí
Ovoce konzervované v olejovém prostředí
Ořechy v podobě pasty nebo pomazánky
Tuky a oleje Živočišné nebo rostlinné, přírodní nebo zpracované
Emulze vodné v oleji (ztužený tuk, máslo)
Produkty živočišného původu a vejce Korýši a měkkýši, kteří nemají přirozené ochranné schránky, konzervované ryby ve vodném prostředí
Korýši a měkkýši, kteří nemají přirozené ochranné schránky, konzervované ryby v olejovém prostředí, masné výrobky marinované v olejovém prostředí
Korýši a měkkýši čerství v ulitě
Ryby čerstvé, chlazené, solené, uzené nebo v podobě pasty
Maso všech živočišných druhů, čerstvé, chlazené, solené, uzené nebo v podobě pasty či pomazánky
Maso konzervované nebo částečně konzervované ve vodném prostředí
Maso konzervované nebo částečně konzervované v olejovém prostředí
Vejce a vaječné žloutky a bílky v práškové nebo sušené nebo mražené podobě
Vejce a vaječné žloutky a bílky v tekuté nebo vařené podobě
Mlékárenské výrobky Mléko plnotučné, odtučněné nebo částečně sušené
Mléko kysané (jogurt, podmáslí), smetana a zakysaná smetana
Sýry přírodní bez kůry nebo s jedlou kůrou a tavené sýry
Sýry celé s nepoživatelným obalem
Sýry zpracované (měkké), sýry konzervované ve vodném prostředí (mozzarella apod.)
Sýry konzervované v olejovém prostředí
Mléko sušené včetně kojeneckého
Dresinky Omáčky vodné povahy
Omáčky tukové povahy (např. majonézy, salátové zálivky)
Hořčice
Ocet
Kombinované připravené potraviny Sendviče, opékaný chléb, pizza obsahující různé typy potravin, s látkami tukové povahy na povrchu
Sendviče, opékaný chléb, pizza obsahující různé typy potravin, bez látek tukové povahy na povrchu
Polévky a omáčky v prášku nebo sušené, s látkami tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v prášku nebo sušené, avšak bez látek tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v jakékoliv jiné podobě, s látkami tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v jakékoliv jiné podobě, avšak bez látek tukové povahy (včetně kvasnic)
Potraviny rostlinného původu smažené nebo pražené (smažené brambory, zelenina či ovoce v těstíčku atd.)
Potraviny živočišného původu smažené nebo pražené
Ostatní Potraviny sušené s látkami tukové povahy na povrchu
Potraviny sušené bez látek tukové povahy na povrchu
Byliny, koření, aromatické byliny, káva a kávové náhražky, v granulích nebo v prášku
Koření a chuťové přísady v olejovém prostředí
Kakaový prášek
Kakaová pasta
Koncentrované extrakty s obsahem alkoholu 6 % obj. nebo vyšším
Zmrazené nebo hluboce zmrazené potraviny
Zmrzliny

Chemická tabulka

Celkové hodnocení chemické ochrany

Hodnocení ochrany je definováno s ohledem na propustnost i degradaci, abychom Vám poskytli komplexní návod k použití našich rukavic na ochranu proti specifickým chemickým látkám.

Význam barev:

Použití pro vysoké chemické namáhání nebo plný kontakt s chemikáliemi, omezený dobou průniku v pracovním dni.
Použití pro opakovaný kontakt s chemikálií, omezené celkovou expozicí, např. kumulativní doba průniku v jednom pracovním dni.
Pouze ochrana proti potřísnění, při vystavení chemickému působení rukavice vyhoďte a bez odkladu si vezměte nové.
Nedoporučeno, tyto rukavice jsou považovány za vhodné pro práci s touto chemikálií.
NT: Netestováno
NA: Nelze aplikovat, nebylo testováno kompletně (pouze výsledky týkající se degradace NEBO propustnosti)

Při výběru rukavice nelze vycházet pouze z údajů z chemické zkoušky a celkové klasifikace chemické ochrany. Skutečné podmínky při používání mohou změnit chování rukavice tak, že se bude lišit od chování v kontrolovaných podmínkách laboratorních zkoušek. Dopad na chování rukavic

Chemický produkt CAS # Doba k průniku
(minuty)
Prostupnost Standard Degradace Hodnocení
1,1,1-trichlorethan 99% 71-55-6 276 5 ASTM F739 1
-
1,1,2-trichlorethen 99% 79-01-6 9 0 ASTM F739 1
-
1,1,2,2-tetrachlorethan 98% 79-34-5 59 2 ASTM F739 1
-
1,3-dichlorbenzen 98% 541-73-1 73 3 ASTM F739 1
-
2-propanol (isopropanol) 99% 67-63-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
2,2,2-trifluorethanol 99% 75-89-8 43 2 ASTM F739 1
-
2,4-toluendiisokyanát 80% 584-84-9 480 6 ASTM F739 2
+
Aceton 99% 67-64-1 NT NT 1
NA
Akrylonitril 99% 107-13-1 12 1 ASTM F739 1
-
Anilín 99% 62-53-3 72 3 ASTM F739 1
-
Benzen 99% 71-43-2 27 1 ASTM F739 1
-
Butylacetát 99% 123-86-4 78 3 EN 374-3:2003 1
-
Chlorbenzen 99% 108-90-7 42 2 ASTM F739 NT
NA
Chlorid uhličitý 99% 56-23-5 341 5 ASTM F739 3
++
Cyklohexan 99% 110-82-7 480 6 ASTM F739 4
++
Diethanolamin 97% 111-42-2 480 6 ASTM F739 4
++
Diethylamin 98% 109-89-7 53 2 EN 16523-1:2015 1
-
Diethylether 99% 60-29-7 64 3 ASTM F739 4
++
Dimethylformamid 99% 68-12-2 35 2 ASTM F739 NT
NA
Dimethylsulfoxid 99% 67-68-5 480 6 ASTM F739 3
++
Epichlorhydrin 99% 106-89-8 4 0 ASTM F739 NT
NA
Ethanol 95% 64-17-5 480 6 ASTM F739 4
++
Ethylacetát 99% 141-78-6 27 1 EN 16523-1:2015 NT
NA
Ethylenglykol 99% 107-21-1 480 6 ASTM F739 4
++
Ethylenglykol butyl ether 99% 111-76-2 480 6 ASTM F739 4
++
Ethylenoxid 100% 75-21-8 32 2 ASTM F739 NT
NA
Ethylglykol 99% 110-80-5 416 5 ASTM F739 4
++
Ethylglykolacetát 99% 111-15-9 162 4 ASTM F739 3
++
Fenol 85% 108-95-2 255 5 ASTM F739 3
++
Fenylethylen 99% 100-42-5 36 2 EN 16523-1:2015 1
-
Formaldehyd 37% 50-00-0 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Freon 12 99% 75-71-8 480 6 ASTM F739 NT
NA
Freon TF nebo freon 113 99% 76-13-1 480 6 ASTM F739 4
++
Fural 99% 98-01-1 61 3 ASTM F739 NT
NA
Heptan 99% 142-82-5 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Hexan 95% 110-54-3 480 6 ASTM F739 4
++
Hydrazin 35% 302-01-2 480 6 ASTM F739 4
++
Hydrazin 70% 302-01-2 480 6 ASTM F739 4
++
Hydroxid amonný 25% 1336-21-6 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Hydroxid amonný 29% 1336-21-6 480 6 ASTM F739 4
++
Hydroxid draselný 50% 1310-58-3 480 6 ASTM F739 4
++
Hydroxid sodný 20% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Hydroxid sodný 40% 1310-73-2 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Hydroxid sodný 50% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Iso-butanol 99% 78-83-1 480 6 ASTM F739 4
++
Kumen 98% 98-82-8 271 5 ASTM F739 3
++
Kyselina chlorovodíková 10% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Kyselina chlorovodíková 35% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Kyselina chlorovodíková 37% 7647-01-0 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina chlorovodíková 50% 7647-01-0 NT NT 4
NA
Kyselina chromová 50% 7738-94-5 175 4 ASTM F739 4
++
Kyselina dusičná 50% 7697-37-2 341 5 ASTM F739 3
++
Kyselina dusičná 70% 7697-37-2 49 2 ASTM F739 NT
NA
Kyselina fluorovodíková 10% 7664-39-3 NT NT 4
NA
Kyselina fluorovodíková 49% 7664-39-3 134 4 ASTM F739 4
++
Kyselina fosforečná 75% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina fosforečná 85% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina octová 10% 64-19-7 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina octová 50% 64-19-7 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina octová 99% 64-19-7 118 3 ASTM F739 NT
NA
Kyselina olejová 90% 112-80-1 NT NT 4
NA
Kyselina sírová 10% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina sírová 40% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina sírová 50% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina sírová 96% 7664-93-9 243 5 EN 16523-1:2015 NT
NA
M-kresol 97% 108-39-4 210 4 ASTM F739 2
+
Methanol 99% 67-56-1 122 4 EN 16523-1:2015 3
++
Methyl 1,1-dimethylpropyl ether 96% 994-05-8 480 6 ASTM F739 NT
NA
Methylisobutylketon 99% 108-10-1 57 2 ASTM F739 NT
NA
Motorová nafta mixture 8008-20-6 480 6 ASTM F739 4
++
N-methyl-2-pyrrolidon 99% 872-50-4 108 3 ASTM F739 NT
NA
N-N dimethylacetamid 30% 127-19-5 480 6 ASTM F739 NT
NA
N-N dimethylacetamid 99% 127-19-5 39 2 ASTM F739 1
-
Nafta (ropná) mixture 8030-30-6 480 6 ASTM F739 4
++
Nafta (ropná) těžká mixture 68551-17-7 NT NT 4
NA
Nitrobenzen 99% 98-95-3 45 2 ASTM F739 1
-
Nízkovroucí benzín - nespecifikovaný mixture 8052-41-3 480 6 ASTM F739 4
++
Perchlorethylen 99% 127-18-4 480 6 ASTM F739 4
++
Peroxid vodíku 30% 7722-84-1 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Polychlorované bifenyly (PCB) (50%) v 1,2,4-trichlorbenzenu mixture 11097-69-1 343 5 ASTM F739 NT
NA
Přírodní benzin mixture 8006-61-9 480 6 ASTM F739 4
++
Pyridin 99% 110-86-1 26 1 ASTM F739 1
-
Sirouhlík 99% 75-15-0 20 1 EN 16523-1:2015 2
=
T-butylmethylether 98% 1634-04-4 480 6 ASTM F739 NT
NA
Technický benzín mixture 8032-32-4 480 6 ASTM F739 4
++
Terpentýn mixture 8006-64-2 480 6 ASTM F739 4
++
Tetrahydrofuran 99% 109-99-9 17 1 ASTM F739 1
-
Toluen 99% 108-88-3 51 2 EN 16523-1:2015 1
-
Topné oleje mixture 68476-34-6 480 6 ASTM F739 NT
NA
Triethanolamin 98% 102-71-6 480 6 ASTM F739 4
++
Vinylacetát 99% 108-05-4 30 1 ASTM F739 2
=
Xylen 99% 1330-20-7 92 3 ASTM F739 2
+

* nenormovaný výsledek

Více rukavic

UltraNeo 401
Chemická ochrana

UltraNeo 401

Hmatová citlivost pro lehkou chemickou ochranu

Alto 285
Chemická ochrana

Alto 285

Vynikající mechanická účinnost pro dlouhodobou- chemickou ochranu

Ultranitril 493
Chemická ochrana

Ultranitril 493

Ultradlouhá- chemická ochrana